Consumenten die investeren in een thuisbatterij, met of zonder zonnepanelen, kunnen nu de btw op de batterij terugvorderen bij de Belastingdienst. Romano Hagen, een ervaren fiscaal jurist met meer dan 10 jaar ervaring in de Nederlandse zonne-energiesector via zijn bedrijf De Centrale, benadrukt de significante voordelen van deze regeling.

Tot 1 januari 2023 kon De Centrale al voor vele consumenten de btw op zonnepanelen terugvorderen. Met de recente mogelijkheid om ook voor thuisbatterijen de btw terug te vragen, begint er volgens Hagen een nieuwe fase in de energietransitie.

Dankzij de btw-teruggave wordt de terugverdientijd van een thuisbatterij nu verlaagd naar 7 tot 8 jaar, waardoor het een aantrekkelijke investering wordt voor consumenten. Hagen benadrukt dat een dynamisch energiecontract, gecombineerd met handel op de energiemarkt, een essentiële voorwaarde is om in aanmerking te komen voor de btw-teruggave.

Het handelen in energie, mogelijk gemaakt door een dynamisch energiecontract, maakt consumenten btw-ondernemers, waardoor ze de btw op de thuisbatterij kunnen terugvragen. Dankzij slimme software wordt het in- en verkopen van energie op de energiemarkt volledig automatisch verzorgd.

Om consumenten te helpen, werkt Hagen aan een btw-test waarmee snel gecontroleerd kan worden of de btw teruggevraagd kan worden. Hij schat dat meer dan 85% van de particulieren die een thuisbatterij aanschaffen, in aanmerking komt voor btw-teruggave. Het vooraf controleren en organiseren van de btw-teruggave is cruciaal om teleurstellingen achteraf te voorkomen.

Interesse in een thuisbatterij en wilt u alle mogelijkheden weten. Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *