Werken zonnepanelen ook in de winter?

De vraag of zonnepanelen in de winter nog steeds hun nut bewijzen, is een legitieme. Het antwoord is een volmondig ja, en hier is waarom:

Zonlicht en zijn kracht in de winter

Zonnepanelen zijn afhankelijk van licht, niet van warmte. Dus zelfs als de zon zich minder vaak laat zien, blijven we energie opwekken. Ongeveer 70% van de jaarlijkse opbrengst van zonnepanelen wordt tussen april en september gegenereerd, en de resterende 30% in de koudere maanden.

Diffuus Licht

Op dagen met bewolking zorgt diffuus licht, dat overal gelijkmatig verspreid wordt, voor energieopwekking. Hoewel dit licht niet zo intens is, draagt het wel degelijk bij aan uw energievoorziening. Met zo’n 60% van het zonlicht dat als diffuus licht naar de aarde komt, presteren uw panelen ook bij bewolkt weer.

Geleiding en kou is een perfect duo

Koudere temperaturen verbeteren de geleiding van de stroom door de metalen kabels van uw zonnepanelen. Dus, wanneer de zon schijnt op een heldere winterdag, kan uw installatie verrassend efficiënt zijn.

Korte dagen en minder uren

De winter brengt minder zonuren met zich mee, wat invloed heeft op de opbrengst. Maar laat dat u niet ontmoedigen; zonnepanelen zijn een langetermijninvestering die alle seizoenen trotseert.

Het weer en uw zonnepanelen

Nederlandse winters zijn niet altijd streng, maar als het sneeuwt, zijn er manieren om uw panelen efficiënt te houden zonder risico’s te nemen, zoals het aanpassen van de hellingshoek of het inschakelen van een zonnepanelen specialist.

De financiële zijde van zonne-energie in de winter

Laten we de financiële implicaties van zonnepanelen in de wintermaanden eens onder de loep nemen:
(Bron: Zonnestroomnederland.nl)

DatumOpgewekte Energie (kWh)Bruto Verbruik (kWh)Netto Verbruik (kWh)
26-8-2015300030000
27-9-201532004100-900
27-3-201625003900-1400

Zonnepanelen en uw energieonafhankelijkheid

Hoewel volledige onafhankelijkheid misschien niet haalbaar is, wordt de rol van de klant in het beheren van hun energieconsumptie steeds groter. Met een zonnestroominstallatie bent u actief betrokken bij uw energiehuishouding.

Investeren in zonnepanelen gedurende de winter

Het installeren van zonnepanelen in de winter betekent dat ze klaar zijn voor de lente. U kunt nu al beginnen met uw reis naar energieonafhankelijkheid. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Uiterst Groen Montage B.V. om een volledig financieel overzicht te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *